Technológia

Technológia

TECHNOLÓGIA

Laborunkban ma már teljesen más módszerekkel dolgozunk, mint a kezdet kezdetén a 90-es években. Természetesen a hagyományos, klasszikus értelemben vett fogtechnikai alapok és technikák alkalmazása elengedhetetlenek voltak a mai laborvilágunk kialakulásához.

Az ipari fejlődés ezen szektorba is betört és mi ki is használjuk ezt!

Elmondhatjuk, hogy nemcsak saját, illetve külsős, fogorvosoktól, hanem más laboroktól is kapunk megbízásokat, mivel a hagyományos módszerek mellett, a computer vezérelt technikai újdonságaink segítségével, csupán adatok, vagyis file-ok küldése útján is tudunk termékeket előállítani.

LABORUNK

  • CAD-CAM egy mozaik szó, rövidítés, amely meghatározza a mindennapjainkat, amely hihetetlen lehetőségeket nyújt orvoskollégáinknak és mosolygóssá varázsolja pácienseink életét. A CAD (Computer Aided Design) egy computer által vezérelt tervezési módszer, amellyel az iparban már jó ideje dolgoznak mérnökeink. A technológia tehát szakemberek, jelen esetben fogtechnikusok egy célirányosan kifejlesztett software-rel való 3 dimenzióban készített terve egy kívánt fogpótlásról, akár implantátumról. A computer tehát megjeleníti számunkra a speciális scannerrel előzetesen beolvasott szájról levett mintát, amelyre ezáltal digitálisan felépíthető a fogorvos, valamint a páciens által kiválasztott fogmű. Ezen szakaszban a „tervező „ technikus kollégáinknak nagy tapasztalattal kell rendelkezniük, hiszen az anatómiai formák páciensre szabott kialakítását csakis emberi kéz és érzék alkothatja meg tökéletesen. Ezen fogművet viszont már csakis a számítógép, azaz a CAM (Computer Aided Manufacturing) tudja az embernél sokkal precízebben, pontosabban megmunkálni, előállítani. A megtervezett „művek”; kialakítása itt már a robottechnológiára bízott milliméter pontossággal.
  • A technológia a páciens legnagyobb előnyére biztosítja a tökéletes, pontos kialakítást, a hosszabb élettartamot, azaz minőségi fogpótlást, másrészt pedig egy még esztétikusabb és kényelmesebb viseletet a szájban!
  • Ne felejtkezzünk meg a gyorsaságról sem! A kézimunka egyes folyamatainak gépire való felváltása jócskán rövidít az elkészítési időn természetesen úgy, hogy az nem megy a minőség rovására.

Laborunkban a teljesség igénye nélkül a következő típusú fogpótlásokat készítjük el:

-Cad-Cam technológiával készített PMMA illetve fémmentes, azaz zirkón, E-max, pótlások

-titánvázra készített abszolút allergiamentes fix, illetve kombinált pótlások

-különböző típusú implantátumokra készült fogpótlások : ragasztott, csavarozható, all on 4/5/6, nyomógombos, lokátoros, stéges munkák

-nemesfémmel készített fogpótlások

-Inlay, Onlay, veneer, koronák, hidak, műcsonkok, teleszkópos koronák, teleszkóp rendszerű hidak

Amennyiben érdekli laborunk munkája, kövesse akár élőben a munkát, ide kattintva!

Laborunkban mindig is nagyon ügyeltünk arra, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzunk, hiszen fontos számunkra, hogy mind a páciensek, mind pedig a megrendelőink is elégedettek legyenek munkáinkkal.

A teljesség igénye nélkül az általunk használt anyagok: IVOCLAR ,VITA, C-HAFNER, BEGO, BREDENT, NEXCO, GRADIA, ELSA, DEGUSSA, KULZER

Orvosainknak és megrendelőinknek AJÁNLJUK

A fejlett technológiának köszönhetően, akár távolból is tudunk labormunkákat végezni. A scannerek fejlődő világában elegendő akár egy file illetve scan elküldése és máris tudunk dolgozni, majd a kész fogpótlást azonnal el is tudjuk juttatni megrendelőinkhez, legyen az orvos, vagy másik fogtechnikus kolléga.

A kész munkáinkat igény szerint, 24 órán belül akár külföldre is elszállíttatjuk a Fedex vagy a „labor taxi” szolgáltatásunk segítségével.

KÉRJEN DÍJMENTES VISSZAHÍVÁST!

Adja meg nevét, és telefonszámát, munkatársaink 24 órán
belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Professzionális szájápolás fájdalommentesen, dental spa élmény!

Keresse új szolgáltatásunkat!